Fageda d’en Jorda i volcans del parc natural

La Ruta pels Volcans de la Garrotxa és una de les atraccions principals de la comarca. Per la ubicació privilegiada de Mas Colltort al bell mig del Parc Natural de la Zona Volcànica, totes les excursions es podem fer a peu des de la mateixa casa sense necessitat d’agafar el cotxe o autocar.

Podem visitar tant els volcans més coneguts de la Garrotxa com el volcà de Santa Margaita i el volcà Croscat o d’altres com el volcà de Can Tià, o de Font Pobra, i les fagedes més intactes que tenim al voltant de Mas Colltort. Si voleu evitar les aglomeracions i sentir-vos realment en mig de la natura, us ho recomanem aquesta excursió als volcans.

Volcans de Font Pobre i Can Tià

Excursió circular sortint des de Mas Colltort, passant per les fagedes verges del voltant de la casa, la Fageda d'en Jordà, una de les més tranquil·les i boniques de la comarca, enllaçant amb una font natural d'origen volcànic, i amb una espectacular tornada pel mateix interior del con del volcà de Can Tià.
L'excursió té una durada de 2:30 hores.

Volcà de Santa Margarida

Excursió a peu de 2 hores al Volcà de Santa Margarida des de Mas Colltort a travès de fagedes, alzinars i ecosistemes pròpis de la terra volcànica. És el volcà per excel·lencia de la Garrotxa, a l'interior del cràter trobarem l'ermita de Santa Margarida, de caràcter romànic que li dona el nom al volcà.